top of page

Futótábor

Bakonyszentkirály

2019. November 1-3.

Az iskolai őszi szünet utolsó napjaiban klubunk kiemelkedően teljesítő versenyzőivel hegyi futó edzőtáborban vettünk részt. A futótábor egy kiváló lehetőség az őszi vízi alapozás és a téli szárazföldi munka közötti átvezetésre és a hegyi futás tökéletes alapot biztosít a 4 hónapnyi szárazföldi felkészüléshez.

Az idei évben új helyszínen rendeztük meg a klubunkban is hagyományosnak számító edzőtábort. A szállásunk Bakonyszentkirályban található Hilda vendégház volt csodálatos kilátással a Cseszneki várra, ahonnan több futó terep is elérhető volt.  A szállás melletti mezőn pedig lehetőség volt szabadtéri erősítésre.

1. nap, Cuha-patak, Hodos-ér

Az első napon egy 5 km-es, illetve egy 4 km-es futószakasz volt kijelölve. Az első szakasz a Cuha-patak szurdokában kialakított enyhén emelkedő túrista úton vezetett, többször keresztezve gázlókkal a patak folyását. A második szakasz pedig a Hodos-ér mentén vitt.

A futótabor első nap__🏃✔️Cuha-patak völ

2. nap, Zörög-tető, Cseszneki vár

A következő napon egy körpálya volt kijelölve Csesznekről indulva. Az első 2 km meredek vitt fel a Zörög-tetőig, majd onnan ennyhe jelzéssel vitt vissza a kiinduló pontig összesen 6,5 km-es távon.
Majd egy rövid 1 km-es dombsrint következett a Cseszneki várig.

Futótábor 2. nap__🏃✔️Zörög-tető_🏃✔️Cse
Futótábor 3. nap__🏃✔️ Kőris-hegy_._._._

3. nap, Kőris-hegy

Az edzőtábor zárásaként a Kőris-hegy tetején található radarállomást vettük célbe Bakonybélből. A 6 km-es 400 m-es szintemelkedést tartalmazó táv az edzőtábor legnagyobb kihívása volt, ahol mindenki tesztelhette a határait.

bottom of page